Conform sursei citate, cele 20 de obiceiuri de la care trebuie să ne luăm adio sunt:

  1. Dormitul atunci când nu ar trebui

Pornind de proverbul „cine se scoală de dimineață, departe ajunge” se pare că există o legătură între dormitul pînă tîrziu și șansele mici de a ne îmbogăți.

Se știe că oamenii de succes se trezesc devreme, de obicei înaintea tuturor celor din casă. Astfel, pot începe activitatea din timp, fără a sacrifica timpul petrecut cu familia.

  1. Neglijarea sănătății

„Când vine vorba de sănătate, obiceiurile rele produc daune”, scrie Thomas Corley în „Schimbă-ți obiceiurile, schimbă-ți viața: strategii care au transformat 177 de oameni obișnuiți în milionari”. Când sănătatea îți face probleme, ești obosit, mai puțin productiv, mai stresat e și mult mai probabil să te îmbolnăvești. Dacă lupți cu acești factori în fiecare zi, cum te poți concentra pe ce ai de făcut?

  1. Dacă nu citești, e momentul să începi să o faci

Cititul aduce perspective diferite, vă permite să obțineți diferite puncte de vedere care le vor extinde pe ale voastre, oferindu-vă impulsul de care aveți nevoie pentru a visa și a vă motiva să nu renunțați niciodată.

  1. Mizezi pe o singură sursă de venit

Oamenii cu mulți bani au mai multe surse de venit. Pentru cei care visează să devină  asta înseamnă că trebuie să investească o parte din venituri pentru a-și achita datoriile și mai puțin pentru investiții.

Asta  nu înseamnă că trebuie să obțineți un al doilea loc de muncă. Poate fi vorba de ceva care vă pasionează.

  1. Nedeterminarea unui buget

Mulți oameni nu știu dacă cheltuiesc mai mult decât câștigă, iar asta duce la probleme financiare. Dacă observați că acesta este cazul dvs., trebuie să începeți să reduceți cheltuielile inutile și să discutați cu un consilier financiar.

  1. Nu te-ai gîndit înainte

A nu economisi și a cheltui mai mult decât câștigi creează sărăcie pe termen lung fără nicio speranță de a scăpa.

  1. Nu ești atent la cheltuieli mici

Dacă crezi că a cheltui 10 de dolari pe zi pe o ceașcă de cafea nu are niciun efect asupra portofelului te înșeli. Deși par ”cheltuieli mici”, ele se adună rapid.

Este și motivul pentru care un buget este atât de util. Vă ajută să gestionați aceste mici cheltuieli, astfel încât să vă puteți ajusta și să vă concentrați asupra lucrurilor importante.

  1. Întâlniri cu persoane greșite

Înlocuiește persoanele „toxice” și negative din viața ta cu cele care sunt optimiste, motivante.

  1. Amânările

Dacă chiar vrei să ieși din stagnarea financiară, atunci trebuie să luate măsuri cât mai curând. O discuție cu un profesionist financiar pentru a vă ajusta bugetul este cel mai bun pas pentru a începe să faceți ceva.

  1. Alcoolul și pariurile

Consumul excesiv de alcool vă împiedică să deveniți milionar, deoarece vă afectează memoria, capacitatea de a gândi clar și sănătatea.

11. Te uiți prea mult la televizor

Bogații preferă să citească, să facă exerciții fizice sau să se cultive, decât să piardă timpul uitându-se la televizor. „Folosirea productivă a timpului este un semn distinctiv al milionarilor”.

  1. Nu cauți un mentor

Un mentor te poate învăța din succesele și greșelile cuiva care s-a dezvoltat în diverse domenii. Un mentor poate fi chiar în jurul vostru. Poate fi un profesor de facultate sau pot fi chiar părinții.

  1. Rămâi prea mult în zona ta de confort

A-ți asuma riscuri și a ieși din zona ta de confort nu este ceva plăcut, Dar până când nu faceți acest salt, nu veți avea succes financiar. Acest lucru a funcționat foarte bine pentru Bill Gates, Richard Branson, Larry Ellison și Warren Buffet.

  1. Nu pui niciodată întrebări

Încercați să vă lăsați ego-ul deoparte pentru o clipă Dacă nu sunteți sigur cu privire la o investiție sau o idee pentru afacere, nu ezitați să cereți feedback și sfaturi.

  1. Dărâmați de eșecuri

Un eșec nu ar trebui să te oprească. Asumăți-vă riscuri și, dacă eșuați, învățați din greșeli și continuați.

  1. Nu-ți stabilești obiective zilnice

Stabilirea obiectivelor zilnice ajută la stabilirea priorităților, de la cel mai important la cel mai puțin important. A da prioritate înseamnă a face ceea ce contează cu adevărat.

  1. Gândirea negativă

Iată câteva exemple ale celor mai frecvente gânduri negative pe care le putem depăși: îndoiala, convingerea că obiectivele nu pot fi atinse, notele slabe și dificultatea de a învăța sau ideea că este prea dură concurența.

  1. Nu economisești

„O slujbă nu te va îmbogăți niciodată. Și nici nu îți vei economisi banii într-o pușculiță. Deci, cum poți să faci avere?”, se întreabă Brandon Turner, vicepreședinte la BiggerPockets.com. Concentrați-vă pe achiziționarea unor lucruri care vă vor aduce bani pe termen lung.

  1. Găsești scuze

A găsi scuze e simplu când încercăm să înțelegem de ce avem atât de multe datorii și nu un venit de șase cifre. A spune că vrem să „trăim clipa” este o scuză pentru a nu munci. Dacă nu câștigați suficienți bani, găsiți o altă sursă de venit, cum ar fi vânzarea de lucruri online sau livrarea de pizza.

  1. Nerespectarea regulii 70/30.

După ce v-ați plătit impozitele, învățați să trăiți cu 70% din venitul dvs. pentru „necesități și lux”. Este important să vedeți cum alocați restul de 30% după aceea. Rohn sugerează acordarea unei treimi carității, o treime investițiilor în capitaluri proprii și ultima treime economiilor. „La început nu veți observa nimic, dar o „să treacă cinci ani și diferențele vor fi vizibile. 10 ani mai tîrziu, vor fi solide”.

Sursa foto: Dreamstime