"La asta se adaugă diametrala pe care am început-o, diametrala nord-sud, nu le-a plăcut cuvântul diametrală, le-am pus bulevard. Şi atunci vine Bulevardul Uranus, Bulevardul Berzei, lărgim Podul Haşdeu, trece pe sub Dealul Patriarhiei, nu al Patriarhiei, al Parlamentului, dar mă rog, e Catedrala Neamului undeva aşezată în partea dreaptă şi ieşim la piaţă la Coşbuc şi intrăm în sectorul cu diplomaţi, sectorul 5", a mai spus Oprescu.

"Eu am cerut Consiliului un vot în principiu de a o băga în parteneriat public-privat, nu m-am dus să bat toată lumea asta şi să cer sprijinul şi să cer chinezilor, de exemplu, dom’ne, sunteţi de acord cu un parteneriat public-privat? A trecut un an şi jumătate, o introduc în Consiliu, Consiliul o refuză. De ce o refuză? Nu se obişnuieşte să fie o luptă pe bază de argumente, este o luptă politică, şi lupta asta politică viciază hotărârea administrativă", a precizat primarul Capitalei. 
Întrebat dacă "profesioniştii ăştia frustraţi sunt în Consiliul General", Sorin Oprescu a răspuns: "Nu, m-a ferit… ăştia v-am spus că majoritatea sunt "pafarişti", adică sunt pe afară. Pe ăştia nu îi interesează decât după ce se termină şedinţele de Consiliu, vin la uşă la mine: "daţi-mi şi mie să pun două aparate de cafea, daţi-mi şi mie, ajutaţi-mi şi mie prietena, amanta, iubita, nevasta să nu ştiu ce, că a rămas fără serviciu", ăştia sunt, sunt ipocriţi. Sunt oameni acolo care în ultimul an de zile au început să se afirme tocmai din "dorinţa", sărind şi respingând orice proiect al Bucureştiului, tocmai pentru a fi remarcaţi de conducerea de partid".
Proiectul autostrăzii suspendate a fost respins în Consiliul General al Capitalei
Consilierii generali au respins vineri proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii "Închidere inelul median de circulaţie la zona nord – autostrada urbană – tronsonul Lacul Morii – Şos.Colentina" . Proiectul cunoscut sub denumirea de autostrada suspendată a fost respins cu 16 voturi pentru şi 20 de abţineri. Consilierii generali au respins vineri proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii "Închidere inelul median de circulaţie la zona nord – autostrada urbană – tronsonul Lacul Morii – Şos.Colentina" . Proiectul cunoscut sub denumirea de autostrada suspendată a fost respins cu 16 voturi pentru şi 20 de abţineri.
<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/LE7zCMoiZy8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>