Citind aceste rînduri, m-am întrebat de unde și pînă unde a scos presa teza că președintele e în vizită privată în Germania, la părinți.Comunicatul nu menționează o vizită privată în Germania, ci doar că a plecat cu o cursă de linie în Germania. Din faptul c-a plecat în Germania nu înseamnă automat că deplasarea privată e în Germania. Din Germania se poate pleca foarte bine în altă parte a lumii.

Finele lui iulie, începutul lui august 2015. Premier pe atunci, Victor Ponta pleacă în vacanţă în Caraibe. Ca şi în cazul lui Klaus Iohannis, e vorba de o călătorie privată. Pe 30 iulie 2015 însă multe site-uri şi televiziuni de la noi reproduc o fotografie a lui Victor Ponta pe Aeroportul Internaţional Miami, unde premierul îşi aştepta bagajele. Poza e postată pe Facebook de o fostă membră a partidului Forţa Civică, avînd drept lider pe MRU, pe numele ei Magda Bistriceanu, împreună cu acest text răuvăitor: „Premierul nostru penal la Starbucks Caffe – Miami Internațional Airport! Ce bine să ai prieteni la Miami.
Mulţumim pentru foto!”

Pe 8 august 2015, aceeaşi Magda Bistriceanu publică pe Facebook o nouă fotografie cu Victor Ponta, suprins de data asta pe un vas de croazieră în Caraibe. Ca şi în cazul primei fotografii nu e vorba de o lovitură de presă, am aflat unde-şi face Victor Ponta concediul – ci de o Operaţiune de compromitere. Distinsa vorbeşte tot de premierul penal. Divizia Presă va relua aceste fotografii sub semnul unei campanii violente gen:
Uite cum petrece vacanţa Ciocoiul Victor Ponta în timp ce Poporul n-are bani nici să meargă la mare!

Scenariul nu e nou.
Pe 22 noiembrie 2014, pe Realitatea Tv publică în exclusivitate o fotografie înfăţişîndu-l pe Victor Ponta într-un club exclusivist din Dubai. Cum se explică fotografia de către Realitatea Tv?
Ar fi fost făcută cu o seară înainte de un prieten al unei lucrătoare la Realitatea Tv, care prieten era angajat- vezi Doamne! ca ospătar la clubul respectiv și, în această calitate, în loc să se prezinte la masă îndoit de șale, întrebînd Ce comandă domnul? se ține de fotografierea lui Victor Ponta și de trimiterea pozei, împreună cu o copie după nota de plată, unei lucrătoare la chiar postul tv angajat în campanie propagandistică împotriva premierului. Ca la un Ordin, site-urile şi televiziunile Diviziei Presă au declanşat o campanie violentă pe tema ciocoiului Victor Ponta.

Klaus Iohannis a plecat în Germania pe 17 august 2016, cu un avion de linie.
Sîntem în 21 august 2016. Deşi a plecat cu o cursă de linie, nici un român nu l-a fotografiat pe Klaus Iohannis şi n-a trimis poza Presei române. Curios, dacă ne gîndim că preşedintele a decolat şi a aterizat de pe aeroporturi pe care se aflau, totuși, români.

În cazul lui Victor Ponta s-a nimerit întîmplător un român pozar tocmai la aeroportul din Miami.
În cazul lui Klaus Iohannis nu s-a nimerit nici un român pe aeroportul românesc și pe cel nemțesc.
O ciudăţenie şi mai mare.
Pe un vas de croazieră din Caraibe s-a nimerit un român.
În avionul de line n-a fost nici un român.

Potrivit Comunicatului Klaus Iohannis e de patru zile în Germania.
În Germania întîlneşti români la tot pasul.
Klaus Iohannis n-a întîlnit nici unul.

Cum se explică aceste deosebiri?

Continuare pe evz.ro