Cu siguranță că germanii nu şi-au imaginat vreodată conversia timpului în petrol. Speranța unei reduceri considerabile a costurilor pentru încălzire, energie electrică și pentru mașină nu este îndeplinită pentru majoritatea consumatorilor până acum. Dimpotrivă: multi germani au parte în aceste zile chiar o creștere a prețurilor de la furnizorul de gaze, scrie Die Welt.

"Ca urmare a creșterii constante a consumului de gaze naturale, fluctuațiilor mari de pe piața de energie și a tendinței ascendente, preturile își păstrează vaolare constantă la utilizatorul final", anunță furnizorul cu emfază.

Mai mult decât atât, furnizorul anunță și o suplimentare a costurilor pentru unii clienți la următoarea rundă de majorări de prețuri.

Dezamăgitoare sunt, de asemenea, vizitele regulate la benzinarie. Aici, prețurile au scăzut oarecum. Dar minimul prețului din ultimii cinci ani, cum e cazul petrolului, nu se reflectă în prețurile de la pompă.

Experiențele milioanelor de proprietari de automobile din Germania și utilizatorilor de energie sunt în evident contrast cu schimbările dramatice de pe piața petrolului. Doar din vară, prețul țițeiului a scăzut cu aproximativ 40%.

În prezent, este o situație de saturare de petrol în Statele Unite, iar companiile petroliere joacă la trecerea timpului.