Anterior, intr-o declaratie pe aceasta tema facuta de presedintele Bancii Centrale, Alexei Uliukaev, se comunica mentinerea sumei de 35 mld USD pentru scurgerea capitalului in anul 2011.
Conform “Nezavisimaia Gazeta”, parerile expertilor intervievati in aceasta problema difera. Dupa parerea lui Dmitri Puskarev, directorul Departamentului de expertiza financiar-economica al companiei 2.trade.ru, coruptia in tara progreseaza, fiind creata o suprastructura administrativa, care este tot mai greu de intretinut de catre business.
Pe langa aceasta, exista si o cauza financiara, in Vest fiind create inlesniri pentru conditiile de lucru, prin acordarea de credite cu o dobanda de 4% in Germania, 5,6% in SUA, 6,2%  in Japonia, in timp ce in Rusia dobanda ajunge la 15% si peste acesta constituie motivul pentru corporatiile isi transfera fondurile peste granita, unde primesc credite in condiitii convenabile pentru realizarea business-ului lor.
Totusi, dupa parerea lui Puskarev, cauzele principale le constituie coruptia si birocratia, pentru ca taxele la credite si nivelul inflatiei pot fi incluse, in ultima instanta, in pretul de cost al produsului
Coruptia nu este insa cosiderata de toti expertii ca fiind principala cauza a fenomenului amintit, in prezent existand sentimentul de instablitate. 
Pana la criza declansata in 2008, intreprinzatorii apreciau optimist business-ul lor, in timp ce in prezent predomina pesimismul si prognozele negative, conform declaratiei directorului general al companiei “FinExpertiza”, Agvan Mikaelian.