Lămâile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine. Toate acestea întăresc imunitatea și luptă împotriva infecțiilor. Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. Aceastea se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni. Lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și reduc disconfortul în cazul arsurilor stomacale.

Lămâile au o mulțime de beneficii asupra corpului

Vă dezvăluim 10 puteri miraculoase pe care le au, indiferent de forma în care le consumăm. Câteva dintre beneficii sunt următoarele.

1. Sunt puternic alcaline. Lămâile au un gust acid, însă au un efect alcalin puternic și te ajută să-ți restabilești ph-ul corpului. De aceea, este recomandat să-ți începi ziua cu un pahar de apă caldă cu lămâie.

2. Sunt bogate în vitamina C și flavonoide care lupta împotriva infecțiilor și te protejează, în special în sezonul rece.

3. Ficatul tău iubește lămâile. Acestea sînt un stimulant extraordinar și îl detoxifiază.

4. Îți curăță intestinele. Lămâile stimulează activitatea intestinelor și provoacă niște contracții care elimină toxinele stocate chiar și de mai mulți ani.

5. Acidul citric din lămâi dizolvă depozitele de calciu și pietrele la rinichi.

6. Vitamina C din lămâi neutralizează radicalii liberi responsabili pentru îmbătrînire și boli.

7. Lămâile au proprietăți anti-bacteriale puternice. Experimente făcute pe zeama de lămâie au demonstrat că acesta distruge bacteriile provocatoare de malarie, holeră, difterie și febră tifoidă.

8. Vasele de sânge sînt întărite de vitamina P existentă în lămâi, motiv pentru care acestea sunt recomandate și persoanelor hipertensive.

9. Lămâile conțin 22 compuși anti-cancer și stopează înmulțirea celulelor canceroase.

10. Lămâile sunt excelente pentru vedere.