Tableta de internet iPad se găseşte în ţara noastră la principalele magazine online, însă neoficial. Magazinele online au încheiate contracte cu anumiţi distribuitori din Europa şi astfel aduc tableta în ţară. La importatorul oficial Apple, Apcom,  tableta de internet iPad este un subiect tabu.

Steve Jobs a lansat, miercuri, iPad 2 şi a anunţat că acesta va fi disponibil în SUA, din 11 martie şi în alte 26 de ţări, din 25 martie. România nu se găşeste pe lista celor 26 de ţări. De ce?

“Volumele de vânzări pe care Apple le-ar putea  realiza în ţara noastră nu sunt suficiente pentru ca aceştia să deschidă un canal oficial în România, a explicat pentru Capital, Alin Toma, product manager Fit Distribution.

“Acelaşi lucru este valabil în cazul multor produse, spre exemplu consola XBox de la Microsoft, pentru care nu există susţinere oficială în ţara noastră”, a mai adăugat Toma.

Noul iPad este mai subţire mai performant decât vechea generaţie, vine cu un procesor care garantează o viteză dublă şi cu un nou sistem de operare iOS 4.3. Tableta are  în plus două camere foto, are acelaşi ecran şi acelaşi preţ. Îi lipsesc, în continuare, portul USB, card slotul, iar în privinţa memoriei RAM, reprezentanţii Apple nu au precizat nimic.  

iPad faţă în faţă cu principalii rivali

Sursa tabel: Engadget
Citeşte în următorul număr al revistei Capital când va ajunge iPad 2 în România.
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/Z_I9OEV6_Ak" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/b661ovU1rPU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>