"Aşteptăm cu toţii ca noul PNDR să fie agreat de Comisia Europeană şi să îşi deschidă porţile. Avem discuţii constante cu reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi deja au avut loc la Bruxelles şi mai multe videoconferinţe. Cred că suntem pe drumul cel bun şi calendarul rămâne în linii mari cam acelaşi pe care l-am anunţat. Sper ca în luna februarie să avem primele măsuri deschise prin noul program", a spus Constantin.

Potrivit ministrului Agriculturii, măsurile cele mai importante care vor fi lansate prin noul PNDR sunt cele care facilitează investiţiile pentru zona de producţie, respectiv fosta măsură 121 din actualul program, şi măsura pentru tinerii fermieri.

"Este foarte important să deschidem fosta măsură 121, cea care facilitează investiţiile pentru zona de producţie. Avem nevoie în continuare să creştem această zonă, fie că vorbim de fermele de creştere a animalelor sau de reproducţie astfel încât să asigurăm baza dezvoltării pe termen lung, ca să nu mai vorbim de importuri în industria alimentară, şi mai ales în zona de carne, unde materia primă din afară fiind în exces, automat este şi mai ieftină decât cea din producţia autohtonă. În acelasi timp ne propunem să deschidem, încă din februarie măsura pentru tinerii fermieri care va avea o alocare de 50.000 de euro nerambursabili pentru fiecare tânăr care va aplica", a explicat ministrul Agriculturii.