“Mizăm pe faptul că astăzi (sâmbătă) nu vom mai avea probleme pe marile aeroporturi, Frankfurt şi München”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa.

Chiar înainte de încheierea zilei de grevă, conducerea Lufthansa şi sindicatul s-au aşezat la masa negocierilor şi au hotărât să apeleze la un mediator. Reprezentanţii sindicali au anunţat că, pe durata negocierilor, vor renunţa la convocarea de noi greve, în timp ce reprezentanţii conducerii au comunicat că nu vor angaja personal extern la Berlin pentru activităţile realizate în mod normal de personalul navigant, aceasta fiind una dintre cerinţele sindicatului pentru a ajunge la un acord între părţi.

Lufthansa a anulat, vineri, 983 din cele 1.781 de zboruri programate şi a oferit pasagerilor afectaţi posibilitatea de a călători cu trenul, pentru deplasări în interiorul Germaniei, sau cu companii concurente, precum Air Berlin, a doua ca importanţă din Germania.

Au funcţionat normal doar cele 600 de zboruri programate de filiale precum Germanwings şi alte companii de-ale grupului, ca Austrian Airlines sau Swiss.

Conflictul de muncă a avut loc într-un moment critic pentru compania aeriană, care se vede nevoită să-şi reducă cheltuielile pentru a face faţă concurenţei companiilor low cost şi creşterii preţului carburanţilor.

Sursa: Agerpres