David Popovici s-a calificat în finală la 100 m liber

David Popovici a concurat în prima semifinală, unde a obținut locul doi, după britanicul Matthew Richards. Timpul său a fost de 46.48 secunde, în timp ce cel al lui Richards a fost de 46.23 secunde.

Acesta a fost al şaselea.

În semifinale a concurat şi Patrick Dinu, care s-a clasat al şaptelea în prima semifinală (47.71), al 14-lea per total.

Finala va avea loc duminică, de la ora 19.08.

Eșec pentru Popovici

David Popovici a participat în finala probei de 200 de metri liber la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt (25 de metri) de la Otopeni, ocupând locul patru.

În această competiție desfășurată sâmbătă seara, el a înregistrat un timp de 1 minut, 41 secunde și 52 de sutimi.

David Popovici a fost devansat de Matthew Richards din Marea Britanie, care a înregistrat un timp de 1 minut, 41 secunde și 1 sutime. A fost urmat de James Guy cu 1 minut, 41 secunde și 12 sutimi, și lituanianul Danas Rapsys cu 1 minut, 41 secunde și 15 sutimi.

Deși s-a calificat în finală cu cel mai bun timp din semifinale, înregistrând 1 minut, 42 secunde și 4 sutimi. Acest rezultat a venit după ce în serii obținuse al treilea timp, 1 minut, 42 secunde și 39 de sutimi.

În alte probe, David Popovici s-a calificat în semifinale la 100 de metri liber, reușind al doilea timp în sesiunea de sâmbătă dimineața.

Prima medalie pentru România

În cadrul Europenelor de la Otopeni, Andrei Ungur a adus prima medalie pentru România vineri seara, obținând medalia de bronz în proba de 100 de metri spate.

Echipa României a participat la această competiție europeană cu un lot format din 21 de sportivi, dintre care 7 fete și 14 băieți. Aceștia au fost selecționați în urma performanțelor din cadrul Campionatelor Naționale în bazin scurt desfășurate între 9 și 12 noiembrie, tot la Otopeni.

La ediția precedentă a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt din Kazan, Rusia, în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. De asemenea, Robert Glință a obținut argintul la 100 de metri spate și bronzul la 50 de metri spate.

În 2022, la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, Popovici a obținut medalia de argint la 200 de metri liber.