David Popovici începe 2024 în formă, stabilind un nou record şi câştigând două medalii de aur

David Popovici a stabilit un nou record la Euro Meet 2024.

Duminică, 28 ianuarie, Popovici a câştigat medalia de aur în cadrul finalei la 100 de metri liber. El a câştigat aurul fără prea mari emoţii şi, în plus, a stabilit şi un nou record al competiţiei la această probă.

Aşadar, în Luxemburg, la Euro Meet 2024, David Popovici a terminat cursa de duminică cu timpul de 48.01. Reamintim că recodul mondial stabilit la Roma în proba de 100 de metri liber, tot de Popovici, este de 46.86.

Diogo Ribeiro din Portugalia a venit pe doi, cu 48.67. Media de bronz a fost bifată de Andrej Barna din Serbia, cu 48.79.

Totul se anunţă astfel excelent pentru David Popovici în vederea Jocurilor Olimpice de la Paris din acest an.

Victoria din proba de 100 de metri liber vine după succesul de sâmbătă, din proba de 200 de metri liber. David Popovici, fostul campion mondial în categoria seniori, a încheiat cursa de sâmbătă cu un impresionant timp de 1:46.19. El îşi doreşte o medalie la Paris şi în această probă.

Pe podiumul probei de 200 de metri liber, locurile doi și trei au fost ocupate de Velimir Stjepanovic (1:47:84) și Hadrien Salvan (1:48:82). Popovici a fost, de asemenea, prezent în competiția de 50 de metri liber, însă nu a reușit să se califice pentru finală în această probă.

David Popovici
David Popovici / SURSA FOTO: Inquam Photos, Stefan Constantin

O performanţă la Jocurile Olimpice, marele vis pentru sportivul român

Revenind la Jocurile Olimpice de la Paris, acesta este marele obiectiv din acest an al înotătorului român de 19 ani. Spune însă că nu îşi doreşte presiune pe acest subiect.

„De-abia aştept să ajung acolo. E cel mai important obiectiv al meu, fără presiune. Nu vreau presiune, se va pune, ţine de mine să o blochez şi câtă va ajunge la mine.

Până la urmă nu contează deloc presiunea pusă de ceilalţi dacă o ignor”, spunea David Popovici în decembrie 2023.

Sportivul a mai vorbit atunci şi despre modul în care se pregăteşte pentru Olimpiadă.

Nu este neapărat nevoie să se antreneze într-un bazin identic cu cel de la Paris, afirmă el.

„Consider că nu am nevoie decât de un bazin bun de 50 de metri când e vorba de competiţii pre-Olimpiadă, fix înainte. Nu cred că luăm în considerare o competiţie fix în bazinul ăla, fix în Paris. Sunt multe alte bazine pe acelaşi fus orar”, a declarat David Popovici.

Reamintim că Popovici are în vitrină medalii de aur de la Campionatele Mondiale de Nataţie, în probele de 100 şi 200 de metri liber.