Eșec pentru David Popovici

În această competiție desfășurată sâmbătă seara, el a înregistrat un timp de 1 minut, 41 secunde și 52 de sutimi.

David Popovici a fost devansat de Matthew Richards din Marea Britanie, care a înregistrat un timp de 1 minut, 41 secunde și 1 sutime, urmat de James Guy cu 1 minut, 41 secunde și 12 sutimi, și lituanianul Danas Rapsys cu 1 minut, 41 secunde și 15 sutimi.

Deși s-a calificat în finală cu cel mai bun timp din semifinale, înregistrând 1 minut, 42 secunde și 4 sutimi, acest rezultat a venit după ce în serii obținuse al treilea timp, 1 minut, 42 secunde și 39 de sutimi.

În alte probe, David Popovici s-a calificat în semifinale la 100 de metri liber, reușind al doilea timp în sesiunea de sâmbătă dimineața.

În cadrul Europenelor de la Otopeni, Andrei Ungur a adus prima medalie pentru România vineri seara, obținând medalia de bronz în proba de 100 de metri spate.

Echipa României a participat la această competiție europeană cu un lot format din 21 de sportivi, dintre care 7 fete și 14 băieți, aceștia fiind selecționați în urma performanțelor din cadrul Campionatelor Naționale în bazin scurt desfășurate între 9 și 12 noiembrie, tot la Otopeni.

La ediția precedentă a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt din Kazan, Rusia, în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber, în timp ce Robert Glință a obținut argintul la 100 de metri spate și bronzul la 50 de metri spate.

În 2022, la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, Popovici a obținut medalia de argint la 200 de metri liber.