David Popovici a câștigat miercuri, 19 iunie, medalia de aur la proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad. Sportivul a încheiat proba cu timpul 46.88.

Victorie pentru David Popovici

Pe locul doi s-a clasat Nandor Nemeth (Ungaria), cu timpul 47.49. Pe locul trei a terminat sârbul Andrej Barna (47.66).

Amintim că sportivul din România a câştigat aurul continental la 100 m liber şi la 200 m liber în urmă cu doi ani, la Roma.

David Popovici, Campionatele Nationale de Inot de la Otopeni, 10 noiembrie 2023.
SURSA FOTO: Inquam Photos, Stefan Constantin

Sportivul își pregătește cu seriozitate participarea la Jocurile Olimpice Paris 2024

Amintim că sportivul își pregătește cu seriozitate participarea la Jocurile Olimpice Paris 2024. Astfel, a dezvăluit strategia pentru abordarea competiției. El își propune să ofere tot ce are mai bun.

Pe parcursul pregătirilor sale, Popovici a fost martor la o schimbare importantă în lumea înotului, atunci când recordul mondial în proba de 100 de metri liber a fost doborât de către Pan Zhanle. Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a primit vestea în timp ce se afla într-o pauză relaxantă în oraș.

„Am aflat despre record când eram cu iubita mea în oraș pentru un burger. Nu mai folosesc Instagram de ceva timp, rețelele sociale în general, așa că antrenorul meu mi-a trimis un SMS cu timpul lui”, a declarat el.

David Popovici a mărturisit că prima reacție la aflarea veștii despre noul record mondial a fost una de ușoară surpriză. Cu toate acestea, surprinderea a fost rapid înlocuită de o puternică motivație, întrucât acesta a văzut în această schimbare o oportunitate de a se lupta din nou pentru a-și recăpăta poziția de lider.

„Prima oară am fost puțin surprins, dar apoi m-am simțit foarte motivat, pentru că nu mai eram cel care deține recordul. Trebuie să lupt din nou pentru el, a fost ceva reconfortant”, a adăugat Popovici.

De asemenea, el a spus că principalul său obiectiv la Jocurile Olimpice Paris 2024 este să se distreze. El vrea să fie cât mai pregătit posibil.

A a menționat și că își dorește să evite să-și pună presiune asupra obținerii medaliei de aur și să se concentreze mai degrabă pe procesul competițional în sine.