Aceasta este o metodă de a veni în ajutorul familiilor aflate în dificultate, a afirmat primul ministru într-un articol semnat împreună cu vicepremierul Nick Clegg, publicat duminică de ‘The Sun’.

Cameron declarase joi, într-o comunicare pentru parlament, că guvernul său de coaliţie va stabili măsuri pentru a reduce facturile cu o medie de 50 de lire sterline pe an.

Costurile în creştere la energie pentru consumatorii casnici au dominat dezbaterea politică din Marea Britanie, din momentul în care liderul laburist, Ed Miliband, a declarat, în luna septembrie, că partidul său va îngheţa facturile pentru 20 de luni dacă va câştiga alegerile. Guvernul susţine însă că promisiunea făcută de laburişti nu ar fi eficientă deoarece furnizorii de energie vor putea creşte preţurile înainte şi după perioada de îngheţ de 20 de luni, pierzându-se astfel orice economii.

Anunţul făcut de Cameron survine după ce laburiştii şi-au schimbat principala linie de atac împotriva sa, de la economie – care a revenit pe creştere – la ‘criza costului de trai’.

SURSA: Agerpres