Darren Cahill a susținut că Simona are o capacitate deosebită de a aplica în teren sfaturile primite din loja antrenorilor, iar maturitatea dobândită o ajută să își menține mult mai bine calmul în momentele tensionate.

”Simona este foarte puternică și incredibil de determinată să ajungă pe cele mai înalte culmi ale acestui sport. A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a realiza asta. Este mai matură, este capabilă să facă față provocărilor și presiunii. Se exprimă mult mai bine acum pe teren. Atunci când e atentă la ce i se spune și acceptă sfaturile, ajunge să le pună foarte bine în aplicare.

Chiar și engleza ei a devenit mai bună. Din păcate nu s-a întâmplat același lucru cu româna mea. Simona uneori se grăbește, însă nu se grăbește pentru că vrea să piardă meciul, dar devine frustrată de cele întâmplate și începe să piardă rapid câteva game-uri”, a recunoscut Darren Cahill, pentru Digi Sport.

Potrivit lui Cahill, unul sfaturile oferite Simonei Halep ține de exprimare și păstrarea unei comunicări permanente.

”Simona nu este de acord mereu cu ce spun, însă mereu căutăm să facem ce este mai bine pentru ea. Cu cât jucătorii vorbesc mai mult, cu cât pun mai multe întrebări, nu există întrebare proastă, singura întrebare proastă este aceia pe care nu o adresezi, cu atât este mai ușor pentru antrenori. O încurajez mereu pe Simona să exprime ce simte”, a punctat Darren Cahill.