Producătorul francez a decis să transporte aproape 5.000 de vaci din Occident până la o fermă din Siberia pentru a se asigura că are materie primă la preţuri mici. Transportul de vaci ar trebui să protejeze compania de creşterea preţurilor la lapte, care în acest an s-au majorat cu 14%.

După ce Putin a interzis importurile de lactate din UE în anul 2014, cererea pentru lapte a crescut pe măsură ce producătorii ruşi de brânzeturi au încercat să înlocuiască camembert-ul francez şi pecorino-ul italian cu produse locale.

Charlie Cappetti, directorul filialei din Rusia, a informat că Danone a investit într-o fermă rusească de 60 de hectare cu producătorul local Damate. Acesta speră că preţurile la lapte în Rusia nu vor mai creşte. Acesta a mai spus că diferenţa dintre ofertă şi cerere se reduce pe măsură ce cantitatea de lapte care ajunge pe piaţă, creşte.

Deşi încetinirea ritmului de creştere a preţurilor ar putea ajuta la revenirea pieţei ruseşti de lactate, Danone nu se aşteaptă la o revenire rapidă a vânzărilor. Potrivit lui Charlie Cappetti, vânzările din Rusia au crescut în linie cu inflaţia în prima jumătate a acestui an şi ar urma să crească şi în 2018.