Pentru viitorul companiei, Daniela Ilie, Consilier Achiziții și Cercetare Piață, ne-a relatat că deși creșterea prețurilor la energie a reprezentat un obstacol, au deja mai multe proiecte pe rol.

CAPITAL: Care este cifra de afaceri prognozată pentru anul 2021?

Daniela Ilie: Prognozăm peste 100 de milioane de euro cifră de afaceri, iar la nivel de grup aproximativ 125 de milioane.

CAPITAL: Ce profit prognozați la finalul acestui an?

Daniela Ilie: Estimăm o scădere a profitului față de anul trecut, având în vedere creșterile de prețuri la materiale și energie, care vor avea un efect negativ asupra profitabilitatii. În aceste condiții este greu de apreciat rezultatul financiar de la sfarsitul anului.

CAPITAL: Care este bugetul de investiții pentru acest an? Dar pentru anul 2022? 

Daniela Ilie: Am investit aproximativ 2,5 milioane de euro în utilaje, echipamente și  tehnologii noi necesare pentru munca pe șantiere. Pentru 2022 avem pregătite mai multe proiecte și urmează să stabilim bugetul de investiții în funcție de rezultatul trimestrului 3.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante investiții pe care compania dumneavoastră le-a realizat în acest an?

Daniela Ilie: La capitolul investiții proprii, am finalizat un proiect de aproximativ 4 milioane de euro ce a constat într-o clădire de producție și birouri începută cu cativa ani în urmă.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante provocări pe care le-ați înfruntat în acest an?

Daniela Ilie: A fost un an plin de provocări, într-adevăr. Cea mai mare provocare a fost creșterea prețului la materiale și perturbările în lanțul de aprovizionare, ambele legate strâns de contextul pandemic în care ne aflăm.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante realizări din ultimul an?

Daniela Ilie: Am finalizat anul acesta un mare proiect la Timișoara în domeniul automotive, urmează să finalizăm în luna octombrie o fabrica de bio-etanol la Podari, o fabrică de biciclete tot la Timișoara și centru logistic în zona București.

CAPITAL: Daca ar fi să vă caracterizați compania într-o singură frază, care ar fi aceea?

Daniela Ilie: Forța de a construi durabil.