"Până mâine (joi) plătim salariile restante pe septembrie. De azi (miercuri), inclusiv mâine şi luni, se mai repornesc încă trei secţii, urmează să implicăm astfel 1.200 de salariaţi. În urma negocierilor cu FMI, vreau să mulţumesc cu această ocazie băncilor creditoare, putem să asigurăm finanţarea repornirii activităţii la Oltchim", a afirmat Daniel Chiţoiu.

Oficialul a adăugat că plăţile restante pentru luna octombrie vor fi efectuate la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, din primul ciclu de producţie al combinatului.

"Avem în vedere ca până a mijlocul lunii decembrie să ajungem la 65% din totalul capacităţii de producţie la Oltchim, urmând ca la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, să asigurăm şi plata restanţelor pentru octombrie, banii rezultând din primul ciclu de producţie de la Oltchim", a spus Daniel Chiţoiu.

Premierul Victor Ponta a adăugat că aşteaptă rezultatele instituţiilor abilitate în privinţa sesizărilor privind fraudele descoperite la Oltchim în trecut.

"Aştept rezultatul de la instituţiile statului, care au fost sesizate de fraudele de la Oltchim, să îşi facă datoria", a precizat Victor Ponta.
Sursa: Agerpres