Viorica Dăncilă a ajuns sacul de box al Opoziției. Ultima declarație a acesteia i-a scos din sărite pe liberali. Dăncilă a spuns că ar fi plecat în postul de comisar european, dar nu vrea să lase partidul, pentru că ea este un om de echipă. Dăncilă a spus că probabil Ursula von der Leyen așteaptă votul la moțiunea de cenzură pentru a răspunde în privința postului rezervat României.

Viorica Dăncilă a susținut că, atunci când era europarlamentar, l-a susținut pe Dacian Cioloș pentru postul de comisar european, pentru că era candidatul României.

„Am discutat cu președintele României prima dată când i-am spus de primele nominalizări. Acum am luat în calcul al doilea nume, nu aveam ce să mai discut cu președintele. Președintele și-a dat acordul”, a adăugat Dăncilă.
Întrebată dacă ar putea fi chiar ea nominalizarea, Viorica Dăncilă a negat: „Nu, nu pot să las partidul și să plec. Eu sunt un om de echipă și așa voi rămâne. Din punctul meu de vedere aș fi plecat și aș fi ocupat acest post, dar nu pot să las partidul”.

Afirmațiile lui Dăncilă l-au scos din sărite pe europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan. Fostul journalist râde de Dăncilă și îi transmite un mesaj ironic după ce premierul a spus că nu ar pleca în Parlamentul European. “Ei cum să lase ea partidul fără comunicatori?”, a scris jurnalistul pe o rețea de socializare.