Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD şi premier interimar, îl felicită pe Mircea Geoană, fost preşedinte al PSD, pentru preluarea, în mod oficial, a funcţiei de secretar general adjunct al NATO. Această numire onorează România, iar Mircea Geoană este un om politic experimentat, care va exercita cu profesionalism acest mandat, a scris Dăncilă într-un mesaj pe pagina ei de Facebook.

“Felicitări domnului Mircea Geoană pentru preluarea funcției de secretar general adjunct al NATO! Această numire onorează România, astfel reconfirmată un partener serios și responsabil al Alianței.

“Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată”, a spus astăzi fostul nostru coleg. Domnul Geoană este un diplomat de succes și un om politic experimentat, în care am deplină încredere că va exercita cu profesionalism și devotament acest mandat!”

Mircea Geoană, românul cu cea mai înaltă funcţie în ierarhia NATO

Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi oficial funcția de secretar general adjunct al NATO, însă a fost numit în funcție încă din luna iulie, de către secretarul general, Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană a devenit astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, românul cu cea mai înaltă funcție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice. El o înlocuiește în funcție pe Rose Gottemoeller, din SUA, prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianței.