‘Lunar, împreună cu cei doi preşedinţi, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu Tăriceanu, vom avea o evaluare a activităţii fiecărui ministru în parte. (…) Pe fiecare minister vom face analize. (…) În funcţie de termene, de implementarea măsurilor din programul de guvernare, vom face aceste analize. Deci şi analizele le vom face tot în cadrul coaliţiei de guvernare, aşa cum este normal’, a declarat Dăncilă, duminică, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit şefei Executivului, colaborarea dintre Guvern şi coaliţia de guvernare va fi una ‘firească’.

‘Colaborarea este firească, vom avea întâlniri săptămânale, vom avea informări, deci o colaborare foarte strânsă, pentru că, aşa cum am spus din prima clipă, noi suntem un guvern politic, suntem un guvern PSD-ALDE’, a arătat Dăncilă.

Totodată, ea a precizat că, în prezent, la nivelul Guvernului, se analizează stadiul proiectelor care trebuie implementate în acest an.

‘Am început deja să mă întâlnesc cu fiecare ministru pentru a discuta probleme foarte importante şi mă refer la stadiul investiţiilor şi proiectelor pe care miniştrii trebuie să le implementeze în 2018 sau care sunt în curs de implementare, fondurile europene, situaţia pe fiecare minister în parte, (…) stadiul transpunerii directivelor europene în legislaţia românească’, a spus Dăncilă.

Ea a precizat că a discutat cu membrii Cabinetului său şi despre stadiul pregătirii preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar şi despre stadiul depunerii proiectelor în cadrul Programului Centenar.

‘La Guvern, am putea spune că am demarat în forţă şi că lucrăm cu foarte, foarte multă seriozitate’, a mai afirmat Viorica Dăncilă. AGERPRES