Prim-ministrul Viorica Dăncilă a răspuns, miercuri seara, acuzaţiilor formulate de preşedintele Klaus Iohannis, în cursul zilei, pe tema cazului Caracal. Este rușinos să vină acum să vorbească de tragedia de la Caracal, arată că nu îşi înţelege nici măcar rolul de preşedinte al CSAT, a afirmat premierul.

“E ruşinos să vină după atâta timp să vorbească de tragedia de la Caracal, este indecent să folosească această temă atât de sensibilă ca să îşi creeze premise pentru mişcări politice. Demonstrează că nu îşi înţelege nici măcar rolul de preşedinte CSAT. Vorbeşte de siguranţa cetăţeanului ca de un termen abstract, uitând că este componenta esenţială a securităţii naţionale. Singura preocupare a candidatului Iohannis e să critice Guvernul, uitând că şi el este responsabil.

Nu statul trebuie resetat, ci preşedintele trebuie resetat. În primele zile după aceasta tragedie, a întârziat nepermis o şedinţă CSAT şi a ezitat sa îl demită pe şeful STS, după care a apărut târziu şi degeaba şi a zis nimic. Guvernul a luat toate măsurile care s-au impus după tragedia de la Caracal, dar fiind în vacanţă probabil că le-a omis”, a declarat Viorica Dăncilă.