Circa 300 de membri ai partidului lui Victor Ponta, Pro România, vor trece la organizaţia PSD Alba, a declarat vineri preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Ioan Dîrzu. Mutarea este neaşteptată, mai ales în contextul în care, la nivel naţional, dezertările au loc în sens invers în aceasta perioadă: dinspre PSD spre Pro România.

Cea mai mare mutare are loc la Sebeş, unde practic toată organizaţia, în frunte cu coordonatoarea pe oraş, a semnat, vineri, adeziunea la PSD. Asta înseamnă aproximativ 90 de persoane, precizează Ioan Dîrzu, potrivit alba24.ro. Şi de la Abrud, Câmpeni, Blaj, Alba Iulia, Cugir, Arieșeni, Horea și de la alte câteva organizații mai mici sunt foști membri de partid care au trecut la PSD.

Nemulţumiţii din Pro România nu au cerut nicio funcţie în PSD, spune liderul Ioan Dîrzu. Principala critică a acestora a fost îndreptată către liderul județean al Pro România, pe care îl acuză că nu a avut ținte la alegeri și că nu a comunicat bine cu organizațiile.

”Pro România la început s-a dorit a fi o alternativă de stânga, dar într-un final s-a dovedit a fi un partid fără doctrină, un partid speculat, intrigant și doar anti PSD, nimic altceva, decât toată ziua, anti PSD, anti PSD. Oamenii cu potențial care au depus efort în crearea și dezvoltarea organizației județene Alba, care au muncit în campania pentru alegerile europarlamentare, au fost rând pe rând înlăturați fără motive.

De asemenea, Pro România Alba, este condusă de un lider, care nu este deloc priceput, nu este empatic și nu are o vizune clară și solidă, și de asemenea nu a existat niciodată o echipă de conducere la nivel județean, care să pună în practică sau în aplicare o strategie de lucru clară, ci doar interese personale și o goană după funcții onorifice”, a declarat Sebastian Lazăr, fost coordonator Pro România.

Coordonatorul PRO România, filiala Alba, Horațiu Florea, a comentat decizia foștilor săi colegi.

„Am fost acuzați în această conferință că politica noastră este una anti PSD, nu o considerăm o acuză, ci mai degrabă un compliment! Da! Pentru cei care încă nu cunosc regulile democrației, precum domnul Cârnațiu, îl informăm pe această cale, că așa se face opoziție.

Știm că politica pe care ei o înțeleg este să fii prieten cu toată lumea și să pleci capul oricui, oriunde pentru a prinde o funcție în caz că echipa ta pierde. Ei bine, noi facem lucrurile altfel! Noi ne asumăm o luptă pentru o stângă sănătoasă și reformată pentru România, iar PSD nu mai reprezintă de prea mult timp interesele electoratului de stânga.”