În urma acţiunii militare a Turciei în nordul Siriei şi a sancţiunilor internaţionale ce au urmat, grupul german Volkswagen a amânat luarea unei decizii ferme asupra construcţia unei noi fabrici în Turcia. Revine astfel în discuţie posibilitatea ca România să găzduiască noua fabrică. Premierul demis Viorica Dăncilă a comentat acest subiect, declarând că, în cazul în care ţara noastră nu va fi aleasă, de vină va fi instabilitatea politică şi lipsa de predictibilitate cauzate de căderea Guvernului PSD.

Invitată la postul naţional de televiziune, Viorica Dăncilă spune că ţara noastră a purtat discuţii cu reprezentanţii grupului german şi le-a oferit facilităţi pentru o investiţie în România. „În rest, acum avem o mare problemă, faptul că nu avem stabilitate, asta înseamnă lipsă de predictibilitate. Dărâmarea Guvernului s-ar putea să fie unul din motive”, a precizat preşedintele PSD, potrivit Adevărul.

„Noi am… inclusiv eu am discutat cu Volkswagen, cu conducerea. Radu Oprea, ministrul pentru Comerţ, Antreprenoriat şi IMM-uri a fost în Germania, s-a întâlnit cu cei de acolo, am arătat care sunt avantajele pentru a veni la noi în ţară. Astăzi s-a reluat discuţia pentru a aduce în ţară, pentru a câştiga în această competiţie”, spune Viorica Dăncilă.

În condiţiile în care Bulgaria ar fi oferit germanilor condiţii mai bune pentru investiţia estimată la 1,4 miliarde de euro, Viorica Dăncilă a declarat că: „Şi noi oferim facilităţi, ne dorim investitori în ţară. În rest, acum avem o mare problemă, faptul că nu avem stabilitate, asta înseamnă lipsă de predictibilitate. Dărâmarea Guvernului s-ar putea să fie unul din motive”.

Bulgaria a propus dublarea subvenţiilor, până la 260 milioane de euro, oferite grupului Volkswagen. „Bulgaria a pregătit o propunere minunată, care oferă maximul posibil conform legislaţiei Uniunii Europene”, a spus Rosen Plevneliev, fost preşedinte al Bulgariei, care în prezent conduce grupul bulgar de negociatori.