Opoziția face eforturi să strângă suficiente voturi pentru ca demersul să fie adoptat în plen. Pentru ca Guvernul Dăncilă să pice este nevoie ca 233 de parlamentari să voteze favorabil.

O declarație bombă a venit din partea senatorului ALDE, Daniel Zamfir. Acesta a dezvăluit că Ludovic Orban i-ar sunat pe toți colegii parlamentari ALDE.

„Pe mine nu a îndrăznit să mă sune! A transmis, printr-un coleg, că mă va căuta pentru că știe faptul că nu are niciun sorți de izbândă. (…) Ludovic Orban nu prezintă încredere. Din acest motiv, colegii mei l-au refuzat’,’ a declarat Daniel Zamfir.

În opinia sa, moțiunea nu va trece, iar Orban va deconta acest eșec. „După cum se preconizează, avem deja un scandal public între Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Rareș Bogdan este în pole-position pentru a prelua conducerea PNL. Prin urmare, peste foarte puțin timp, Ludovic Orban va fi istorie. M-au contactat și alți colegi din PNL, dar nu le dau numele pentru a nu le creea probleme’,’ a concluzionat Daniel Zamfir.

Chiar și așa, nu este atins pragul minim de 233 de voturi, necesar pentru a trece moțiunea.

Sunt, așadar, necesare și voturi de la PSD și ALDE. Premierul Viorica Dăncilă a spus însă că parlamentarii PSD vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota moțiunea.

Dăncilă, care este și președinte interimar al PSD, a avertizat că, dacă vor fi parlamentari ai partidului care votează moțiunea, aceștia vor fi excluși.