"Mă bucur să fiu astăzi aici alături de atât de mulţi tineri valoroşi şi bine pregătiţi. Spun acest lucru pentru că ştiu că astăzi sunteţi aici în urma unei selecţii riguroase şi a unei competiţii strânse, 200 de locuri şi 3.000 de candidaţi care au depus aplicaţii online. Mă bucură foarte mult prezenţa voastră aici şi vreau să vă asigur că Guvernul României susţine acest program şi vă susţine pe voi toţi. Lucru, de altfel, demonstrat şi de faptul că am dublat numărul de locuri, de la 100 de locuri în 2017 la 200 de locuri anul acesta", a declarat Dăncilă. 

Premierul a adăugat că în Anul Centenar, în cadrul acestui program vor fi tineri, studenţi sau absolvenţi, proveniţi din 45 de universităţi din ţară şi din străinătate. 

"Mă bucur că am reuşit să aducem acasă pe cei din universităţi din Marea Britanie, Franţa, Italia şi China. Vreau să profitaţi de această deschidere şi să priviţi din interior modul cum funcţionează lucrurile, cum se fac documentele, legile, care este circuitul lor", a mai declarat Dăncilă. 

Andrada Debu, fostă absolventă a programului de Internship al Guvernului, angajată ulterior la Palatul Victoria în zona de pregătire a reuniunilor guvernamentale, le-a transmis tinerilor mult succes şi a precizat că în cele două luni de program a acumulat "cunoştiinţe noi" şi a pus în practică o parte din ceea ce a învăţat în cursul facultăţii. 

"Pe parcursul perioadei de Internship veţi avea oportunitatea de a participa la evenimente organizate cu scopul cunoaşterii îndeaproape a sistemului administrativ românesc. Consider că trebuie să profitaţi de această şansă care vă este oferită prin acest program. Aveţi ocazia să demonstraţi competenţele voastre cele mai importante. Seriozitatea, consecvenţa şi devotamentul pot fi punctele cheie în valorificarea voastră în cadrul acestui program, cât şi în cariera profesională pe care o veţi urma pe viitor. Sper să profitaţi din plin de această şansă pe care Guvernul României o oferă de şase ani tinerilor studenţi şi proaspeţilor absolvenţi", le-a spus Debu. 

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a precizat că din 2013, când a debutat, programul de Internship al Guvernului "a fost absolvit cu succes de 782 de tineri". 

"Toţi aceşti tineri fac parte din reţeaua de alumni ai programului, unii dintre ei lucrează, deja, în administraţia centrală", a mai spus Barbu.