Viorica Dăncilă s-a întânit astăzi cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, prilej cu care s-a discutat despre consolidarea relațiilor chimburilor comerciale bilaterale, precum și despre participarea activă a țării noastre la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice.

„Șeful Guvernului de la București a adresat felicitări doamnei ambasador Jiang Yu cu ocazia preluării recente a postului de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România și a asigurat-o de întregul sprijin al autorităților române pentru ducerea la îndeplinire a mandatului său.

Prim-ministrul României a salutat nivelul cooperării dintre cele două state, arătând că Republica Populară Chineză este un foarte bun partener comercial al României din zona asiatică.

Ambasadorul R. P. Chineze la București a felicitat România pentru exercitarea unei Președinții de succes a Consiliului UE. Doamna Prim-ministru Viorica Dăncilă a evidențiat că România susține consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China, în linia angajamentelor asumate la Summit-ului UE-China (Bruxelles, 9 aprilie 2019).

Întrevederea a prilejuit abordarea principalelor teme ale cooperării sectoriale, respectiv ale cadrului juridic în atenție, cu accent pe domeniile cu potențial de impulsionare a schimburilor comerciale și a contactelor interumane, turistice, educaționale, culturale, de afaceri, inclusiv la nivel local. Totodată, a fost salutat nivelul cooperării din plan administrativ, oferit de înfrățirile instituționale ale orașelor și județelor din România și R. P. Chineză.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării dintre cele două state la nivelul ONU, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă de candidaturi”, se arată în comunicatul Guvernului.