Dupa ce liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că “o să chem mascaţii să o scoatem din Guvern” dacă aceasta va refuza să plece din funcţie, premierul Viorica Dăncilă spune că va depune o plângere penală împotriva acestuia.

„Afirmaţiile dumnealui mi se par foarte periculoase. Atunci când vorbeşti de premierul României şi spui că trebuie luat cu mascaţii, eu cred că acest lucru este un lucru foarte periculos pentru că, în primul rând, aduce un prejudiciu atât în plan intern, cât şi în plan extern. Şi cred că sunt oameni care se joacă cu cuvintele, se joacă cu aceste afirmaţii şi toate aceste lucruri afectează imaginea României. O să depun plângere penală împotriva domnului Ponta şi fac un apel la dumnealui să aducă dovezi care să susţină cele afirmate”, a precizat Dăncilă.

În plus, prim-ministrul României a ţinut să sublinieze ca orice atac la şeful Guvernului este un atac la siguranţa naţională.

„Cum să spui că premierul României plăteşte pe cineva?! Asta înseamnă o dare de mită, poate dumnealui cunoaşte din practica domniei sale, eu nu am să fac şi nu am făcut niciodată acest lucru. Iar când vorbeşti despre premierul României în acest mod şi spui că trebuie să fie ridicat cu mascaţii, acest lucru este foarte grav. Este o acuzaţie foarte gravă pe care dacă nu o poţi demonstra, atunci chiar trebuie să ai o problemă pentru că atacul la prim-ministru este un atac la siguranţa naţională”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Victor Ponta declarase, întrebat despre faptul că Viorica Dăncilă refuză să plece din funcţia de premier, că: „Atunci o să chem mascaţii să o scoatem din Guvern, ce putem să facem altceva? Ar fi al doilea preşedinte al PSD care pleacă cu mascaţii.”