Jurnalistul Dan Andronic a susținut că Dăncilă, Fifor, Teodorovici, Nicolae și Pleșoianu au fost testați într-un sondaj realizat pentru stabilirea candidaturii la prezidențiale.

„Scorurile obținute de aceștia sunt extrem de mici, potrivit unui articol publicat de Adevărul. Aceste informații au fost confirmate și EvZ de către surse PSD, punând partidul într-o situație extrem de complicată cu numai câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale.

Un sondaj intern al PSD ce a avut ca scop măsurarea posibililor candidați ai partidului în cursa pentru prezidențiale a creat o stare de depresie politică. Nici un politician măsurat în sondaj nu intră în turul doi al alegerilor prezidențiale!

Pe primul loc este Viorica Dăncilă cu 9 la sută, Eugen Teodorovici vine pe locul doi cu 5 la sută, Șerban Nicolae, Mihai Fifor și Liviu Pleșoianu având în jur de 3 la sută. În total, toți candidații PSD la un loc nu fac cât scorul lui Klaus Iohannis. Gabriela Firea, primarul Capitalei, nu a fost măsurată în acest sondaj din dispoziția expresă a Vioricăi Dăncilă, deși la capitolul încredere aceasta are peste 30 la sută, mult peste încrederea de care se bucură președinta PSD. Diferența între cele două „amazoane” PSD este de peste 10 la sută.

„De când a devenit președintele PSD, Viorica Dăncilă se comportă mai rău decât Dragnea. Nu mai ascultă pe nimeni, crede că numai ea știe ce trebuie făcut, iar cine o contrazice nu mai are viață liniștită cu ea. Sondajul intern nu va fi dat publicității pentru că ne-am face de râs. Cert este că partidul nu are un candidat valabil, poate cu excepția lui Gabriela Firea, dar Dăncilă nu o vrea pentru că îi este frică să nu piardă partidul. Deocamdată nu avem nici o soluție”, ne-a declarat un membru al conducerii PSD care a dorit să-și păstreze anonimatul.

„Dăncilă o să îngroape partidul la prezidențiale, doar pentru a-și păstra puterea în interior”, ne-a mai declarat aceeași sursă.

Aflată la Ialomița, fiind întrebată dacă prezidențiabilul PSD va plăti cu funcția în cazul în care nu îndeplinește obiectivul propus de partid, șefa PSD a replicat: „Dacă nu câștigă alegerile prezidențiale sau dacă nu intră în turul doi? Primul obiectiv e intrarea în turul doi. Obiectivul nostru e câștigarea alegerilor prezidențiale. Noi nu intrăm într-o luptă ca să intrăm în turul doi, ci intrăm în luptă ca să câștigăm. Vom avea o strategie diferită pentru turul 1 și turul 2. Bineînțeles, va fi o sancțiune pentru cei care nu performează în această direcție”.

Nici un cuvânt despre propria responsabilitate.”, a susținut jurnalistul Dan Andronic.