Viorica Dăncilă este terminată. Nu mai are nicio șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ultimul anunț din interiorul partidului va declanșa un adevărat scandal în interiorul PSD.

Baronii au decis să nu o mai susțină pentru cursa pezindențială. I-au întors spatele în favoarea candidatului independent susținut de ALDE și ProRomânia, Mircea Diaconu.

Sunt mai multe organizații locale care au luat această decizie. Printre cei care s-au revoltat sunt cei din PSD Bacău și PSD Slobozia.

Unul dintre aceștia și-a făcut deja public punctul de vedere. Nu o mai susține pe Dăncilă. Este vorba despre primarul PSD al Bacăului, Cosmin Necula. Acesta îndeamnă electoratul să ia în considerare un candidat care urmăreşte interesele ţării şi îndrumă spre Mircea Diaconu.

„Duminică alegem viitorul președinte al României. Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun.
Poate că a venit momentul să ne uitam și la altceva decât la oameni de partid, care urmăresc doar interese de partid odată ce ajung președinți. Președinți de țară, de partid, de organizații.
Mircea Diaconu înțelege că a venit vremea unei schimbări. Că românii își doresc un președinte al lor. În care să aibă încredere, care să-i asculte. Care vorbește cu ei!
Duminică vă invit pe toți să reflectați la aceste lucruri înainte de a vota.
Ca primar, vă îndemn pe toți să vă duceți la vot!”, a scris Cosmin Necula, primarul PSD din Bacău, pe o rețea de socializare.

Un sondaj de opinie prezentat de IMAS îl situează pe Mircea Diaconu pe locul doi la alegerile din turul I, în faţa Vioricăi Dăncilă şi a lui Dan Barna.