Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Reşiţa, că o câştigare a alegerilor europarlamentare de către liberali înseamnă garanţia destinului european al României şi a faptului că ţara noastră va maximiza beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană, potrivit agerpres.ro.

„Cu cât Partidul Naţional Liberal va fi mai puternic la nivel european, mai bine reprezentat, cu atât România va fi mai puternică, mai influentă şi beneficiile pentru români vor creşte, din cauza faptului că astăzi din România există o singură voce credibilă, vocea preşedintelui României şi a Partidului Naţional Liberal, care contează în politica europeană şi doar noi putem să aducem beneficii pentru români”, a declarat Ludovic Orban.

În aceeaşi conferinţă de presă, liderul liberal a afirmat că este foarte puţin probabil ca PNL să devină partener cu PRO România, dar că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după alegerile europarlamentare.

„După părerea mea, cine a fost în PSD alături de Dragnea, de Năstase, este foarte puţin probabil să devină un partener pentru noi. Pe de altă parte, obiectivul nostru este să punem punct acestei guvernări toxice pentru România, cât mai repede posibil. Vom depune moţiune de cenzură după alegerile pentru Parlamentul European, deşi cred că cea mai bună moţiune de cenzură împotriva acestui Guvern îl reprezintă votul cetăţeanului pentru PNL şi votul cetăţeanului la referendum”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai afirmat că, în privinţa unei guvernări ulterioare, obiectivul PNL este acela de a câştiga alegerile parlamentare, în baza unui program de guvernare care să fie cunoscut de toţi cetăţenii, precum şi să formeze o majoritate parlamentară cu aceia care susţin acest program şi se angajează în faţa cetăţenilor să-l realizeze.