Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi preşedinte al PSD, critică în termeni duri Guvernul care i-a urmat la Palatul Victoria. Dăncilă spune că actualul Executiv liberal nu vede decât partea politică şi este prea puţin interesat de dorinţele reale ale cetăţenilor, care îşi doresc pensii, salarii sau alocaţii mărite.

“Cred că evaluarea nu trebuie să o fac eu, cetățenii o pot face foarte corect. Dacă de la a doua cea mai mare creștere economică din UE, acum vorbim de criză economică și chiar recesiune, dacă acum vorbim despre faptul că nu creștem pensii, salarii, alocații și principalul obiectiv este să se ajungă la alegeri anticipate, înseamnă că acest Guvern nu vede decât partea politică, mai puțin interesați pentru cetățeni, iar valul de așteptări din partea românilor rămân pe plan secundar. Acest Guvern nu ține cont de speranțele oamenilor, de dorințele oamenilor”, consideră fostul premier social-democrat.

Sunt dezamăgită de afirmaţiile Guvernului, se plâng de greaua moştenire

Viorica Dăncilă aduce aminte că situaţia era stabilă înaintea plecării ei de la Palatul Victoria, lucru pe care-l confirmau şi agenţiile de rating. “Sunt dezamăgită de afirmațiile făcute de către Guvernul Orban care se plânge de greaua moștenire”, afirmă fostul premier, care face şi un calcul simplu: un tur de alegeri, precum cel al anticipatelor, costă aproximativ 250 milioane de lei, pe când creşterea pensiei minime cu 10% costă 280 milioane de lei.

“Când am plecat de la Guvern situația era stabilă, o spuneau toate agențiile de rating, aveam deficit de 2,7%. Din noiembrie a venit un val de împrumuturi fără a vorbi despre modul în care sunt direcționate aceste sume. Au desființat o serie de programe și măsuri care aveau un impact foarte bun asupra oamenilor și asupra România.

Sunt dezamăgită de afirmațiile făcute de către Guvernul Orban care se plânge de greaua moștenire. Eu niciodată nu m-am plâns de greaua moștenire pentru că datoria unui Guvern este să găsească pârghiile necesare pentru a avea stabilitate economică. Am văzut că pentru agricultură nu există fonduri. Pentru irigații s-a diminuat suma. Acum văd că nu vor să crească pensia minimă, dar vor două tururi de alegeri. Pentru organizarea unui tur de alegeri cheltuim aproximativ 250 de milioane de lei, iar pentru a crește pensia minimă cu 10% avem nevoie de 280 de milioane”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit antena3.ro.