Cutremur puternic în cadrul Comitetului Executiv al celor de la PSD. Șeful social democraților, Viorica Dăncilă a spus că intenționează să ia o decizie radical în privința prezidențiabilul PSD.

Premierul Dăncilă își asumă bătălia pentru prezidențiale și ar fi spus că demisionează în cazul în care PSD nu va intra în turul II al alegerilor prezidențiale care vor avea loc la finalul acestui an, anunță RTV. Anunțul lui Dăncilă este extrem de surprinzător.

Ultimele sondaje interne, dar care au apărut și pe piață arată că hotărârea lui Dăncilă este aproape sinucigașă. Cifrele spun că indiferent de candidatul cu care PSD va veni în noiembrie, acesta nu va ajunge în turul secund al prezidențialelor. Viorica Dăncilă sau Eugen Teodorovici nu ar reuși să îl elimine pe candidatul USR-PLUS, fie că vorbim de Dan Barna sau de Dacian Cioloș.

Mai mult, și jurnalistul Dan Andronic a susținut că Dăncilă, Fifor, Teodorovici, Nicolae și Pleșoianu au fost testați într-un sondaj realizat pentru stabilirea candidaturii la prezidențiale. „Scorurile obținute de aceștia sunt extrem de mici, potrivit unui articol publicat de Adevărul. Aceste informații au fost confirmate și Evz de către surse PSD, punând partidul într-o situație extrem de complicată cu numai câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale.

Un sondaj intern al PSD ce a avut ca scop măsurarea posibililor candidați ai partidului în cursa pentru prezidențiale a creat o stare de depresie politică. Nici un politician măsurat în sondaj nu intră în turul doi al alegerilor prezidențiale!

Pe primul loc este Viorica Dăncilă cu 9 la sută, Eugen Teodorovici vine pe locul doi cu 5 la sută, Șerban Nicolae, Mihai Fifor și Liviu Pleșoianu având în jur de 3 la sută. În total, toți candidații PSD la un loc nu fac cât scorul lui Klaus Iohannis. Gabriela Firea, primarul Capitalei, nu a fost măsurată în acest sondaj din dispoziția expresă a Vioricăi Dăncilă, deși la capitolul încredere aceasta are peste 30 la sută, mult peste încrederea de care se bucură președinta PSD. Diferența între cele două „amazoane” PSD este de peste 10 la sută”, spune jurnalistul.