Viorica Dăncilă a confirmat, joi seara, că relaţia cu ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a devenit mult mai tensionată după vizita în Statele Unite. Liderul PSD a insinuat chiar că Mănescu i-a sabotat această vizită importantă, unde nu a reuşit să obţină nicio întâlnire importantă. “Imaginea Guvernului era mai importantă decât ce s-a făcut împotriva mea”, a precizat Viorica Dăncilă, invitată în platourile România TV.

“Poate am să vă șochez, dar la Ministerul de Externe doamna Mănescu a lucrat împotriva premierului, nu a stat absolut deloc alături de premier. Cred că este momentul să spun adevărul!

În Statele Unite ale Americii Statele au mers premier, ministru de Externe, mai mulți miniștri. Doamna Mănescu nu a fost decât în prima zi, cu premierul. În celelalte zile, doamna Mănescu nici măcar nu a întrebat premierul României dacă trebuie să îl însoțească undeva, dacă mai vrea să îi mai facă o întâlnire cu cineva, dacă vrea să anuleze o întâlnire”, s-a plâns Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă, în opinia ei, Ramona Mănescu este vinovată pentru anularea întâlnirii cu Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite, Viorica Dăncilă a răspuns: “Nu, nu sugerez acest lucru, dar ca atitudine… De-atunci doamna Ramona Mănescu pleacă, nu are memorandumul semnat de premier, dar pleacă unde vrea, deci asta e situația”.