După condamnarea lui Dragnea, din ce în ce mai multe voci au început să susțină că Viorica Dăncilă este controlată din exterior. Premierul a ținut să infirme zvonurile și a anunțat care este singura direcție din care primește ordine.

„Acest lucru, comenzile e ca și cum a vorbi același lucru de fiecare dată. Chiar credeți că atunci când vrei să schimbi lucrurile în bine trebuie să ai comandă de la cineva. Eu vă garantez că nu am comandă de la nimeni. Singura mea comandă este de la PSD, de la forurile statutare. Votul a demonstrat că a fost o decizie care s-a stabilit printr-un vot al majorității. Dacă rezultatul era ca să nu se facă acest Congres, țineam cont. Și în Guvern dacă avem o părere împotrivă și majoritatea e pentru atunci majoritatea susținută”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de vineri.

Premierul României a avut succes astăzi în negocierile care au avut loc în Cometitul Executiv al PSD. Congresul pentru alegerea noii conduceri a partidului vor avea loc la finalul lunii iunie, aceasta fiind varianta pentru care Dăncilă a militat și a încercat să o impună.