"Nu ştiu să existe un astfel de document privind disponibilizarea unui număr de angajaţi din Poşta Română (…) Nu pot să vă spun câţi oameni vor fi disponibilizaţi pentru că eu nu am aceste date", a precizat, luni, Dan Nica.

Şeful MSI a subliniat că protestul de săptămâna trecută al sindicaliştilor din Poşta Română a fost unul preventiv.

"Din câte ştiu eu, protestul sindicaliştilor din Poşta Română a fost unul preventiv, ceea ce a creat o altă problemă, respectiv cum au putut să plece de la serviciu în ziua respectivă şi cum şi-au asigurat serviciul pentru că au dat senzaţia că sunt prea mulţi", a mai spus Nica.

În ceea ce priveşte licitaţia organizată de Poşta Română pentru achiziţia de maşini autoutilitare, în valoare 6,6 milioane de euro, Dan Nica a precizat că în luna aprilie expiră contractul de leasing operaţional pe parcul de auto al CNPR compania fiind nevoită să facă aceste achiziţii pentru a-l avea funcţional şi după luna aprilie.

"Parcul auto al CNPR este în pericol pentru că în luna aprilie expiră acel contract de leasing operaţional. Am văzut câteva comentarii vizavi de această licitaţie, că în loc să dea salarii la oameni Poşta cumpără maşini. Cred că aceste comentarii vin din partea unor oameni care doreau ca Poşta Română să fie închisă. Chiar dacă eşti foarte lipsit de inteligenţă poţi privi aşa această problemă pentru că altfel Poşta Română ar rămâne fără maşini de transport corespondenţe şi pachete. Practic cineva îşi dorea cu disperare să tragem obloanele la Poştă. Nu înţeleg dacă erau din zona concurenţei sau din altă parte", a subliniat Nica.

Şeful MSI a explicat că iniţial se dorea ca licitaţia să fie lansată în momentul în care era stabilit investitorul strategic, dar prelungirea procesului de privatizare către luna iunie a obligat conducerea Companiei să facă această licitaţie pentru a avea funcţional parcul de maşini.

Peste 2.500 de poştaşi din toată ţara au participat, în 12 februarie, la un miting organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în Piaţa Constituţiei, din Capitală. Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de modul în care este condusă Compania Naţională Poşta Română (CNPR) şi de măsurile de reorganizare anunţate de conducerea companiei.
Sursa: Agerpres