Dan Motreanu a adus în discuție datele celui mai recent Eurobarometru. Conform acestuia, un procent de 74% dintre românii intervievați declară că vor participa la vot în cadrul alegerilor europarlamentare. De asemenea, 65% dintre respondenți consideră că apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii evidente.

Eurodeputatul PNL a susținut, într-o postare pe Facebook, că apartenența României la Uniunea Europeană a avut un impact semnificativ în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Potrivit acestuia, de la aderare și până în prezent, România a beneficiat de fonduri europene în valoare de 92 de miliarde de euro, în timp ce a contribuit la bugetul UE cu 30 de miliarde de euro.

Dan Motreanu desființează minciunile extremiștilor

Dan Motreanu susține că este important ca oamenii să fie informați corect. În plus, el vrea să fie contracarată propagarea minciunilor de către extremiști. Aceștia din urmă vorbesc despre un așa-zis „tribut” pe care România l-ar plăti Uniunii Europene.

„Probabil confundă UE cu țara lor favorită, Rusia, rușii fiind cei care au spoliat România în anii ocupației sovietice”, a notat liberalul pe pagina sa de socializare.

PNL, parte a celui mai mare grup politic european – PPE

El a amintit că PNL este parte a Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic european. Această poziție, permite liberalilor să protejeze interesele țării în calitate de europarlamentari. În contrast, a arătat Dan Motreanu, europarlamentarii extremiști din Occident, cu care se aliază extremiștii din țara noastră, votează, în cele mai multe cazuri, împotriva alocării de fonduri pentru Europa de Est, inclusiv pentru România.

Liderul liberal a subliniat că, împreună cu colegii din grupul PPE, s-au obținut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de influxul de cereale ieftine din Ucraina.

„Am obținut votul Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultorii români, pe baza unui amendament depus împreună cu mai mulți europarlamentari români. Am solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune”, a mai arătat acesta.

Grupul PPE
Grupul PPE este cel mai mare din Parlamentul European/SURSA FOTO: Facebook

România a primit 642 de milioane de euro de la UE pentru un proiect important

Dan Motreanu a arătat că a introdus amendamente favorabile României în Raportul privind crearea platformei Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP). Acesta a fost aprobat de Parlamentul European.

„Comisia Europeană a virat României 642 de milioane de euro, reprezentând prefinanțarea pentru implementarea STEP, un pas important în susținerea dezvoltării tehnologice și inovării în țară”, a punctat acesta.

Liberalul a subliniat că s-a obținut votul Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu scăderea forței de muncă, plecarea tinerilor și cu o pondere scăzută a persoanelor cu studii superioare.

„A fost aprobat „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care am fost responsabil din partea grupului PPE”, a mai spus acesta.