„Europa e un conglomerat de fugiţi de acasă. Peste un an s-ar putea să nu mai existe Uniunea Europeană. Planul meu ar fi să scrie pe paşaportul meu: Dan Bittman, cetăţean european, nu român, nu ungur, nu iugoslav. Aici s-a pierdut startul, în Europa. Americanii sunt americani pentru că toţi au paşaport american. Şi sunt chinezi, români, bulgari. Aşa am fi fost toţi într-o barcă.

Altfel, de ce să trag eu pentru polonez? Să plătesc eu taxe aici în ţară? Sau muncitorul meu se duce frumos afară şi-i plăteşte taxe francezului, neamţului, spaniolului, nu mie. Nu-mi plăteşte mie aici. Că de-aia şi aici e o discuţie, cu diasporă, cu nediasporă…“, a declarat solistul.

Artistul a mai avut probleme cu românii din diaspora în urmă cu puțin timp. În urma unui spectacol, acesta l-a lăudat pe primarul Sectorului 5 din Capitală. Cântărețul a primit critici dure din această cauză, iar când și-a justificat fapta pe rețelele de socializare, i-a jignit pe românii din afara României.

Bittman a fost prezentatorul evenimentului organizat de primarul Sectorului 5 și ar fi fost remunerat cu 700.000 de euro. Internauții s-au arătat extrem de revoltați din această cauză, iar Dan Bittman a răspuns:  „Vaaaai da ştii ce ruşine îmi e??!!! Muncesc cinstit şi un prost ca tine îmi spune să mi fie ruşine, du te n Spania la căpşuni şi fii demn”, a scris Dan Bittman pe contul său de socializare.

„Toată ura îndreptată atunci spre mine a fost una plătită. M-am uitat şi eu printre comentariile de atunci şi am observat că majoritatea erau de pe conturi false“, a spus Dan Bittman, referitor la incidentul petrecut atunci pe internet, potrivit Fanatik.ro.