Marţi, 5 octombrie, s-a dezbătut, în Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Dan Barna îşi atacă dur fostul şef de la Guvern: “Aţi dat-o grav de gard!”

Printre cei care au luat cuvântul la tribuna Parlamentului s-a numărat şi Dan Barna, fost vicepremier în Cabinetul Cîţu, până la momentul în care miniştrii USR şi-au înaintat demisiile în bloc.

El i-a transmis fostului său şef de la Guvern că ar fi putut fi premierul reformator de care avea nevoie România, însă a preferat să joace rolul de “frânar al programului de guvernare”.

Dan Barna îl acuză pe Florin Cîţu că ar fi putut fi şi eroul luptei cu pandemia în România, însă, vara aceasta, le-a transmis tuturor românilor că valul patru nu ne mai priveşte pe noi. “Aţi distrus o coaliţie cu un capital uriaş de încredere”, mai afirmă fostul vicepremier.

“Chiar aţi fi putut fi Superman. Aţi ales să fiţi un oarecare, banal Florin Cîţu”

“Aţi fi putut fi premierul reformator de care ţara are disperată nevoie, dar aţi preferat să vă luaţi rolul de a fi frânarul programului de guvernare care trebuia să ne scoată din criză.

Şi da, aţi fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar aţi preferat această iresponsabilitate relaxată. Pe parcursul întregii veri, le-aţi spus românilor că valul patru nu ne priveşte pe noi. Aţi sacrificat cinic stabilitatea politică ca să obţineţi o mână de voturi în partidul dumneavoastră.

Aţi dat-o grav de gard şi aţi organizat un Congres cu 5.000 de oameni după care aţi anunţat restricţiile. Aţi distrus o coaliţie cu un capital uriaş de încredere şi speranţa că am putea scăpa mai repede de pandemie. Aţi avut totul la dispoziţie, voturile oamenilor, buna-noastră credinţă, mandatul”, a declarat, marţi, Dan Barna.

Fostul copreşedinte al USR a fost ferm: parlamentarii USR sunt în sală şi vor vota pentru demiterea Guvernului.

“În miercurea aceea, eu v-am spus că aici vom ajunge. Da, ne respectăm cuvântul. Suntem aici şi vom vota această moţiune. După 30 de ani de mulţi Lex Luthor, Joker şi lei şi spâni, chiar aţi fi putut fi Superman. Aţi ales să fiţi un oarecare, banal Florin Cîţu”, a mai spus Barna.