Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat că propunerea partidului său pentru postul de premier rămâne Dacian Cioloș, în cazul în care Guvernul pică, iar PNL nu vine cu o propunere viabilă.

„Pălăria de premier e mult prea mare pentru Cîțu. Nu, nu a existat o discuție cu Ludovic Orban din câte știu. E o moțiune de care România are nevoie. Ne așezăm la masă să discutăm cu PNL și UDMR, pentru a găsi o soluție.

Propunerea de premier este Dacian Cioloș, dar o să fie discutată. Pe structura coaliției așa cum a fost ea prima propunere aparține de la PNL, însă dacă se propune varianta noastră Cioloș este pregătit”, a spus Dan Barna, vicepreședintele USR.

Parlamentul dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură inițiată de PSD. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului lui Florin Cîțu.

Pe cine va propune PSD ca premier?

Marcel Ciolacu a făcut declarații surpinzătoare privind moțiunea de cenzură de astăzi. Președintele PSD a spus că refuză categoric un Guvern în care să se regăsească persoane precum Florin Cîţu sau Raluca Turcan. Totodată, Ciolacu a spus și cine va fi propunerea de premier din partea PSD.

Politicianul a spus că PSD dorește un guvern demn și eficient.

”Nu avem ce propunere de premier sa avem. Nu mai poti sa reinventezi. Democratia acestei tari este sub semnul intrebarii din cauza unei decizii de incalcare a spiritului Constitutiei a lui Iohannis. Trebuia sa puna premier de la PSD cand romanii au dat in alegeri acest mandat. Mie nu mi-a dat Iohannis mandatul.

Am fost si am cerut un guvern demn si eficient. Nu vreau Ciolacu premier, domnul Rafila este mai potrivit. Ni s-a spus ca nu, ca a castigat dreapta. Nu fugim de guvernare, ci consideram ca nu mai poti prin cum arata acum Parlamentul, nu mai reprezinta dorinta romanilor. Cu cine sa fac Guvern, cu Citu, cu Turcan?

Guvernarile trebuie sa vina pe baza unui proiect politic. Avem echipa, facem legi, noi ne pregatim, dar Parlamentul este un schelet mort. Facem un guvern de specialisti care sa conduca pana la alegeri anticipateă”, a adăugat acesta.