Deputatul USR consideră că propunerea făcută de partid este una responsabilă și asumată. USR este pregătit să construiască un guvern împreună cu Dacian Cioloș ca premier.

„Noi am făcut o propunere responsabilă și suntem gata să ne-o asumăm. În momentul de față mingea este la PNL și UDMR care au opțiunea să accepte o propunere prin care într-adevăr niciun alt lider PNL nu-l ocolește pe proaspătul lider al PNL-ului, putem avea un premier Dacian Cioloș și un guvern pe care să-l construim împreună.” a declarat Dan Barna, potrivit romaniatv.net.

„Este o variantă, este decizia celor de la PNL. Noi am spus foarte clar că Florin Cîțu nu mai are sprijinul nostru în calitate de premier, restul negocierilor pot să evolueze în diverse feluri. Este o alternativă politică îndrăzneață pe care PNL-ul o face responsabil. Depinde de Parlament daca va fi responsabil și împuternicește un guvern sau va ține România blocată.”, a adăugat Dan Barna.

Dan Barna, optimist în ceea ce privește viitorul guvernării

Deputatul USR a afirmat, în cadrul unui post de televiziune, că este optimist în ceea ce privește viitorul guvernării în România.

„Suntem optimişti. Sper să facem paşi spre o guvernare stabilă în zilele următoare. Eu astept întâlnirea de mâine. Realitatea e că sunt foarte puține alternative de guvernare în România.”, a spus acesta.

Alternativele pentru Guvern

Dan Barna a precizat că refacerea coaliției este cea mai accesibilă variantă în prezent.

„Sunt foarte puține alternative de guvernare în România în ziua de astăzi. Există varianta reconstituirii coaliției, alternativa cea mai facilă. Orice alt scenariu e mult mai complicat. Am vazut declarațiile PNL-ului. Refuzul de a continua pe această structură pentru care există un acord de coaliție.”