Dan Barna a susținut la Digi24 că rezultatele alegerilor confirmă că la alegerile europarlamentare „nu a fost despre Liviu Dragnea”. În plus, el a susținut că un vinovat pentru eșecul lui poate fi și ancheta Rise Project apărută chiar în timpul campaniei electorală.

„Poate trebuia să fiu eu mai convingător cu tinerii. Am transmis pe parcursul întregii zile mesaje de mobilizare. Rezultatul este totuși unul foarte bun și confirmă că ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare nu a fost despre Liviu Dragnea. A fost despre faptul că există aproape un sfert de Românie care vrea modernizare, care s-a săturat de vechea clasă politică și de vechea rotație în care se schimbă niște etichete între partide. Rezultatul confirmă că există o a treia forță, care se poate lupta de la egal la egal cu dinozaurul numit PSD”, a susținut Barna.

Întrebat în ce măsură a fost afectat de articolele de la Rise Project la adresa lui, Dan Barna a răspuns că „fără îndoială, în momentul în care ești ținta exclusivă a atacurilor generale un impact există.”

„Acum vom vedea dacă acest impact a fost suficient pentru ca vechiul sistem să-și păstreze aceeași secvență”, a mai spus Barna.