UPDATE 13:40 “În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro, inculpaţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care este acţionar", se arată într-un comunicat al DNA transmis astăzi.

Mai citiţi Avocatul George Dumitru, care s-a sinucis la începutul săptămânii, recunoscuse la DNA că a intermediat şpaga lui Adamescu către judecători!

Dan Adamescu a fost chemat joi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliul lui Dan Adamescu.

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de procurorii DNA că au primit mită de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, au fost arestaţi pentru 30 de zile, potrivit unei decizii de marţi a Curţii de Apel Bucureşti.

CAB a admis propunerea de arestare preventivă formulată de DNA pentru Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă, însă decizia nu este definitivă iar cei patru judecători au făcut contestaţie.

Potrivit DNA, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.

Potrivit referatului DNA, judecătorul Mircea Moldovan a deschis în mod ilegal, în anul 2013, procedura de insolvenţă a clubului Oţelul Galaţi, deţinut de Dan Adamescu, şi a desemnat ca lichidator judiciar pe unul dintre apropiaţii săi.  

Astfel, la data de 10.07.2013, judecătorul sindic Mircea Moldovan a admis, la solicitarea acţionarilor FC Oţelul Galaţi, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii care administrează fosta campioană a României, iar magistratul a desemnat-o preferenţial pe Monica Borza în calitate de administrator judiciar.

Tot atunci, judecătorul i-a spus Monicăi Borza că va soluţiona 'opoziţiile şi problemele' care vor apărea în acest dosar conform intereselor acesteia.

De asemenea, în scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvenţă a SC FC Oţelul SA, în data de 2 septembrie 2013, judecătorul i-a comunicat Monicăi Borza că nu a lăsat la arhiva instanţei dosarul respectiv, întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanşa un scandal de presă cu privire la faptul că a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit. 

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie, potrivit unor surse judiciare, într-o anchetă legată de cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti arestaţi pentru corupţie.

El a fost chemat joi la DNA şi i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea din sediul DNA, unde a stat peste două ore, Adamescu nu a făcut declaraţii presei.

Omul de afaceri Dan Adamescu a ajuns joi la sediul DNA, după ce miercuri procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la locuinţa şi la firmele sale, în cadrul unei anchete legate de cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti arestaţi pentru corupţie. AGERPRES