Reducerea, care va intra în vigoare din septembrie, se va aplica la peste 10.000 de produse ce acoperă toate modelele Mercedes-Benz, cu o scădere de 29% la preţul parbrizelor. Decizia va îmbunătăţi competitivitatea producătorului auto german la serviciile post-vânzare, a anunţat duminică Daimler.

Daimler s-a alăturat astfel brandului Audi al Volkswagen AG care a redus preţul pieselor de schimb şi al costurilor serviciilor post-vânzare, după ce China a început verificarea practicilor de afaceri ale producătorilor auto străini.

Autorităţile de la Beijing verifică dacă companiile auto străine preîntâmpină vânzarea de către producătorii de componente a excesului de piese către alţi dealeri decât cei autorizaţi de firmele auto, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în 18 iulie. Nicholas Speeks, şeful diviziei Mercedes-Benz în China, a afirmat în 22 iulie că a avut discuţii cu Comisia de reformă şi dezvoltare naţională din China şi nu a fost informat că firma ar fi investigată de autorităţile guvernamentale. Şeful diviziei Mercedes-Benz în China nu a dat amănunte privind natura discuţiilor.

Strategia prezentată de Daimler în 2013 include lansarea în următorii doi ani a 20 de modele noi sau restilizate ale modelelor vândute pe piaţa chineză, în vederea majorării vânzărilor Mercedes-Benz cu o treime, la peste 300.000 de maşini pe an până în 2015.

Vânzările Mercedes-Benz au urcat la un nivel record în primul semestru din 2014, datorită majorării cererii în China şi în alte state asiatice pentru maşini de lux.

În perioada ianuarie-iunie 2014, Mercedes-Benz a înregistrat o creştere a livrărilor de 13%, la 783.520 vehicule. În iunie, vânzările au urcat cu 8%, la 142.136 unităţi.

În China vânzările brandului Mercedes au urcat cu 38% în primul semestru al anului, la 135.972 vehicule, reprezentând 17% din vânzările globale ale companiei. În regiunea Asia-Pacific livrările au crescut cu 30,5%, la 232.294 unităţi.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.AGERPRES