Grupul auto Daimler intenţionează să investească în planificata Ofertă Publică Iniţială (IPO) a Farasis Energy, în valoare de 480 de milioane de dolari (393,06 milioane de lire sterline), pentru a-şi asigura furnizarea de baterii de la firma chineză, în contextul majorării producţiei de vehicule electrice, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Companiile nu au dorit să comenteze informația

Anul trecut, cele două companii au încheiat un acord prin care Farasis va furniza Daimler baterii litiu-ion, în timp ce Farasis va construi o fabrică în Germania.

Săptămâna trecută, Farasis a obţinut aprobarea pentru o Ofertă Publică Iniţială în acest trimestru, în urma căreia speră să atragă aproximativ 3,44 miliarde de yuani (480 de milioane de dolari). Flotarea ar putea evalua compania la 30 de miliarde de yuani (3,44 miliarde de lire sterline).

Ca şi alţi producători auto globali aflaţi sub presiune pentru a îndeplini standardele mai dure privind emisiile din Europa şi China, Daimler îşi majorează producţia de vehicule electrice. În prezent, grupul german îşi procură baterii pentru vehiculele electrice de la firma chineză CATL.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.