Ţinta precedentă acoperea doar unităţile din Europa unde se produc maşini, vehicule comerciale, camioane şi baterii, transmit DPA, Xinhua şi Reuters, citate de agerpres.

Totodată, Daimler se va asigura că toate maşinile noi, metodele de producţie şi furnizorii vor lucra astfel încât să nu producă emisii de dioxid de carbon.

Acest plan privind emisiile de carbon va fi realizat prin îmbunătăţirea semnificativă a eficienţei energetice, folosirea energiei eoliene, solare, a valurilor, şi folosirea biogazului.

„Luăm în considerare întregul lanţ valoric, de la reţeaua de furnizori până la producţia în sine”, a afirmat directorul general, Ola Kaellenius.

Producția a fost redusa semnificativ

Pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), Daimler şi-a redus semnificativ producţia pe plan global, deşi acum activitatea se reia în cele mai multe fabrici. Cel târziu până în iunie toate facilităţile vor funcţiona, a dat asigurări grupul german.

De asemenea, luna trecută, producătorul german de automobile şi camioane Daimler AG a raportat o un declin de aproape 70% al profitului operaţional trimestrial, din cauza efectelor negative ale pandemiei, şi a avertizat că fluxul de numerar folosit pentru plata dividendelor va scădea anul acesta.

Datele preliminare arată că, în primul trimestru din 2020, profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 68,9%, la 719 milioane de euro (777 milioane de dolari), compania germană previzionând în acest an un declin al veniturilor şi al vânzărilor de vehicule, comparativ cu anul trecut.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.