‘Noi nu trebuie să ne împrumutăm, ci să utilizăm fondurile europene pe care le avem la dispoziţie, deoarece acest lucru presupune utilizarea potrivită a resurselor existente. Desigur, este necesară şi o diversificare a instrumentelor şi a surselor de finanţare pe care le avem la dispoziţie’, a afirmat Daniel Dăianu.

Economistul a precizat că stocurile tampon reprezintă o cheie pentru politicile sustenabile pe termen lung, în contextul în care economiile statelor se confruntă cu incertitudini.

‘Stocurile-rampon sunt cheia pentru politicile sustenabile pe termen lung, pe fondul incertitudinilor cu care ne confruntăm. Sunt multe avantaje ale stocurilor-tampon şi este bine că şi Ministerul de Finanţe a adoptat această politică’, a adăugat Daniel Dăianu.

Acesta a recomandat, totodată, prioritizarea investiţiilor, capitalizarea rezervelor disponibile şi găsirea unor noi surse sustenabile de finanţare pentru flexibilizarea sistemului românesc.

‘Avem nevoie de o prioritizare a investiţiilor, de finanţările prin fonduri europene. Prin mobilizarea rezervelor, capitalizarea rezervelor şi găsirea de noi surse de finanţare am avea un sistem mai flexibil’, a spus Dăianu.

SURSA: Agerpres