„Înţeleg că există interpretări cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament pentru un guvern condus de mine. Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD şi a domnului Ciolacu, pentru că nu avem niciun gând de a colabora politic cu acest partid care a făcut atât de mult rău României. Şi, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Declarația făcută de Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că partidul său exclude ”categoric” intrarea la guvernare alături de PNL sau votarea unui guvern minoritar PNL.

Întrebat dacă l-ar susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim ministru, Ciolacu a evitat să dea un raspuns tranșant.

”Discuțiile din interiorul partidului sunt foarte clare: nu vom participa la o guvernare cu PNL, sub nicio formă. Și sub nicio formă nu vom vota un guvern minoritar al PNL, indiferent de ofertele venite către diferiți lideri ai PSD, inclusiv mie, sau o ofertă de participare la guvernare.

Nu putem, România nu poate continua cu acest prim-ministru după aceste luni dezastruoase pentru sănătatea românilor și pentru economia românilor. Nu există un domeniu de activitate economică în care acest guvern să fi luat măsuri coerente”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit dcnews.ro

Întrebat dacă l-ar susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, Ciolacu a evitat să dea un raspuns tranșant.

”Nu știu. Haideți să vedem cine se plasează pe primul loc. Constituțional, partidul care se clasează pe primul loc este chemat primul pentru a desemna un prim-ministru și, pe urmă, să aibă perioada pentru a-și forma majoritatea”, a răspuns acesta.

În ceea ce privește strategia PSD de după alegeri, Ciolacu a explicat: ”Vom negocia crearea unei majorități. Eu cred că este responsabilitatea noastră, avem soluțiile necesare de a intra la guvernare.

Vom vedea cum va arăta viitorul Parlament, ce partide vor avea reprezentanți, și vom intra în negocieri și în discuții, mai puțin cu PNL, categoric”.

”Nu fac speculații. Cei mai îndreptățiți sunt românii”, a închis marcel Marcel Ciolacu subiectul.

Ține de domeniul evidenței că președintele PSD nu a dorit să speculeze foarte mult pe marginea rezultatului pe care îl va consemna scrutinul popular din data de 6 decembrie.