Dacian Cioloș, despre o posibilă revenire în coaliție: Eu văd foarte dificilă revenirea într-un Guvern condus de Cîțu

În timpul debaterii electorale, Dacian Cioloș, liderul PLUS, a precizat că o revenire a partidului în coaliție este destul de dificilă, asta dacă Guvernul este condus de Florin Cîțu. Acesta mai spune că premierul nu se ține de cuvânt și că face lucruri de capul lui.

”În momentul de faţă, după tot ce s-a întâmplat, după comportamentul ăsta imprevizibil al lui Cîţu, adică discuţi o treabă, te pui de acord pe ea şi el ca premier ia decizii de capul lui cu argumentul „pentru că pot”…

Pentru că asta mi-a spus şi mie de câteva ori: „Păi, Dacian, tu ştii foarte bine, ai fost prim-ministru, Constituţia îmi permite să iau decizia asta, eu îmi asum, eu dau afară un ministru când vreau că Constituţia îmi permite, eu pun pe ordinea de zi lucruri pentru că îmi permite legea, mie, ca prim ministru”

În condiţiile astea, eu văd sincer foarte foarte dificil cum am putea să ne întoarcem într-un guvern condus de el, fără riscul de a ne ridiculiza din nou”, a spus Dacian Cioloș, la o dezbatere electorală cu Irinel Durău și Dan Barna.

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS spune că partidul nu se întoarce la guvernare

Într-o postare pe pagine personală de Facebook, purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că a văzut în discursurile liberalilor la Congresul PNL rostogolirea unei informații false potrivit căreia USR PLUS se va întoarce la guvernare cu Florin Cîţu în funcţia de premier.

În acest context, Moșteanu susține că nu are decât un singur cuvânt de zis în fața liberalilor. Acesta exclude reîntoarcerea USR PLUS la guvernare, adăugând că singura variantă în care Florin Cîțu să rămână premier este aceea ca PNL să fie minoritar și dependent de PSD.

 „M-am uitat la discursurile PNL şi una din echipe tot rostogoleşte un fake news – că ştiu ei că USR PLUS se întoarce la guvernare cu Cîţu premier. Am un singur mesaj pentru ei – EXCLUS. Pentru PNL varianta Cîţu premier înseamnă guvern minoritar dependent de PSD”, a scris Ionuţ Moşteanu, sâmbătă pe Facebook.