Secretul din spatele lui Florin Cîțu. Un om de încredere al noului șef PNL a dat cărțile pe față

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că Florin Cîțu a reparat relația dintre partid și cultele religioase, după situația controversată de anul trecut, când au fost interzise pelerinajele.

„Vă spun un secret despre Florin Cîțu, care ne-a impresionat pe mulți. Anul trecut, PNL a intrat într-un conflict cu biserica, un conflict care ne-a afectat mult. Florin Cîțu, om citadin prin excelență, a reușit să reia dialogul cu biserica. Am rămas impresionat de cât de mult a discutat cu Patriarhul Daniel și cu toți reprezentanții celorlalte culte. Asta înseamnă un om care știe că sigura soluția este dialogul. Pe mine, care sunt un om apropiat de biserică, asta m-a impresionat”, a susținut Rareș Bogdan.

Florin Cîțu a anunțat primele măsuri după câștigarea alegerilor

Amintim că șeful Executivului a anunțat că se gândește să impună vaccinarea pentru profesori și pentru medici. Printre principalele măsuri pe care dorește să le ia și numără și cele care au legătură cu prețul energiei electrice, pregătirile pentru sezonul de iarnă și pandemia.

Florin Cîțu spune că dorește ca școlile să rămână deschise și ca elevii să participe la cursuri în format fizic. În același timp, premierul spune că dorește să transforme anumite spitale în spitale dedicate coronavirusului.

„Prioritățile sunt: prețurile la energie, pregătirile pentru sezonul de iarnă, pandemia, prin transformarea unor spitale în spitale COVID-19, sistemul educațional, vreau să rămână fizic, e nevoie de vaccinare pentru profesori și medici. Dacă medicii nu vor să se vaccineze, e foarte greu să îi convingi pe oameni să se vaccineze”, a explicat Florin Cîțu.

Anterior,  președintele Klaus Iohannis a fost primul care a cerut ca medicii și profesorii să fie obligați să se vaccineze anti-COVID.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu